Mis on Sous Vide?

by | 7. apr. 2021 | 0 comments

Tervislik toitumine ei põhine ainult tasakaalustatud toitumiskaval, vaid ka valmistusviisil.
Liveat Green on pidevalt innovatiivsete lahenduste otsingul ning just seetõttu kasutame toidu valmistamisel erilist meetodit, mille nimeks on Sous Vide. Esmapilgul võib tunduda, et tegu on maagilise toiduvalmistamise meetodiga tippkokkadelt tulevikust, kuid tegelikkuses on kõik palju lihtsam.

Unikaalne meetod

Räägime alustuseks natuke taustast. Meetodi nimi “Sous Vide” tuleneb prantsuse keelest ning selle sõnasõnaline tähendus on “vaakumi all.” See kummaline nimi viitab unikaalsele toiduvalmistusviisile, mille käigus toit pannakse vaakumpakendisse ning seejärel kuumutatakse veevannis püsival temperatuuril. Tipprestoranid on juba aastaid kasutanud Sous Vide meetodit, et pakkuda klientidele kvaliteetset toitu, mis maitseb iga kord sama hästi kui esimesel korral.

Sous Vide eelised

Sous Vide valmistusviis ei ole ainult huvitav, vaid ka efektiivne. Traditsiooniliste toiduvalmistamise meetodite vältel soojus kandub kas pliidilt pannile ning seejärel toidule, või siis ahju kuumadelt elementidelt ümbritsevasse õhku ning järgnevalt toidule. Kuna aga nii pann kui ka õhk ahjus on tavaliselt palju kuumemad kui soovite, et teie toit oleks, peate toidu õigel ajal kuumusest eemaldama. Kui eemaldate toitu liiga vara või liiga hilja, teie toit võib olla liiga ala-või üleküpsenud.

Veega toitu valmistades aga saate temperatuuri tõsta just nii palju kui vaja on. Selleks, et tagada ühtlast kvaliteeti, veevanni temperatuuri reguleeritakse võimalikult täpselt.

Tänu sellele saavutatakse täpselt selline küpsuse tase, mis vastab täielikult isiklikele eelistustele. Kuumuse pretsiisne reguleerimine võimaldab ka tulemuste täpset ennustamist iga kord, eranditeta. Uuringute kohaselt on see traditsiooniliste meetoditega võrreldes palju tõhusam viis temperatuuri ja küpsustaseme kontrollimiseks.

Eelised, mida Sous Vide meetod pakub:

Järjepidevus. Kuna toit valmistatakse konkreetse aja jooksul täpse temperatuuriga, võite alati oodata väga järjepidevaid tulemusi. Toidu paigutamine veevanni, mille temperatuur on seatud toidu soovitud lõpptemperatuurile, hoiab ära üleküpsemise ja muud ootamatud üllatused. Põhimõte seisneb selles, et toit ei saa olla kuumem kui vesi, milles see on.

Ühtlane küpsustase. Toit küpseb ühtlaselt servast servani, vältides üleküpsenud väliskihti ja alaküpsenud sisu. Tänu madalale temperatuurile ja tavalisest pikemale valmistusperioodile isegi ebakorrapärase kujuga ja paksema konsistentsiga toiduained küpsevad korralikult läbi.

Täisväärtuslik maitse ja konsistents. Toit valmib oma mahlades ning see tagab omakorda rohkem maitset, niiskust, mahlasust ja pehmust. Traditsioonilisel viisil valmistatud steik võib näiteks kaotada kuni 40% volüümist kuivamise ja üleküpsemise tõttu. Meie meetod aitab säilitada niiskust ja saavutada täiuslikku konsistentsi ükskõik mis toidu valmistamisel.

Kas olete valmis proovima midagi uut?

Liveat Green kasutab toidu valmistamisel Sous Vide meetodit, et tagada muutumatut kvaliteeditaset kõigile meie klientidele. Kombineerides toitumiskava ja efektiivset valmistusmeetodit tervisliku toitumise põhimõtetega, toome teile koju kõik mida keha ja hing vajab. Telli toit koju koos toitumiskavaga juba täna!

Kirjutatud - Liveat Green

Iga inimene on unikaalne! Liveat Green eesmärk on tagada tasakaalustatud toitumist individuaalselt igale inimesele arvestades ta eluviisi, energia vajadust ning füsioloogilisi parameetreid.

Kommentaarid

0 Kommentaari

0 Comments

Submit a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Seonduvad postitused